Lokal ruspolitikk

Driver din kommune en ansvarlig og god ruspolitikk? Kan noe gjøres bedre? Kommunevalget 2023 gir mulighet til forbedringer. Last ned gratis rapport her!

Publisert: 15. august 2022
Sist oppdatert: 10. november 2022
Foto: Shutterstock.

Et kommunevalg er en viktig anledning til å løfte spørsmål om hvordan kommunene løser forpliktelsene de har for en raus og omsorgsfull ruspolitikk.

Kommunenes oppgaver på rusfeltet strekker seg helt fra ­forebygging og forvaltning av alkoholloven (med blant annet kontroll og regulering av alkoholsalg og bevillinger), til skade­reduksjon og oppfølging og rehabilitering etter rusbehandling og løslatelse fra fengsel.

Få rusmiddelpolitikk på dagsorden 

I dette kunnskapsheftet gjennomgår vi de vanligste problemstillingene som angår lokal alkohol- og ­rusmiddelpolitikk, som et bidrag til å få satt disse sakene på ­dagsorden. Heftet ble publisert for første gang i forkant av kommunevalget i 2019, og er oppdatert november 2022.

Vi håper notatet vil være nyttig for velgere som vil løfte rus­politiske spørsmål i valgkampen, og for kommunepolitikere som har ambisjoner om å legge til rette for gode liv for sine innbyggere.

Send en e-post til info@actis.no dersom du ønsker å få tilsendt trykte eksemplarer.

Last ned vår oppdaterte rapport "Lokal ruspolitikk" her.
Del saken Facebook Twitter