Vi er rusfeltets samarbeidsorgan

Actis - Rusfeltets samarbeidsorgan er en paraply for organisasjoner som jobber med rusfeltet. Vi representerer 39 organisasjoner.

Ungdom som sitter sammen.

Faggruppen anbefaler at det i forebyggingsarbeidet i større grad tas i bruk tiltak med god evidens for effekt på rusmiddelbruk og skader. Foto: Shutterstock

Barnehånd som holder voksen.

Pådriver for et bedre og meningsfyllt liv

Actis jobber for å forebygge og begrense skadene ved bruk av alkohol, narkotika og pengespill. Vårt mål er å være premissleverandør og pådriver for utformingen av en ansvarlig ruspolitikk i Norge.

Actis ble etablert 1. februar 2003. Initiativet kom fra organisasjoner som tidligere utgjorde Avholdsfolkets Landsråd. Etter lanseringen sluttet flere nye organisasjoner seg til felleskapet. Actis er ikke selv en avholdsorganisasjon.

Som paraply er vi partipolitisk uavhengig og livssynsnøytral.

Medlemmene våre jobber med ruspolitikk, forebygging, behandling og oppfølging av mennesker som har eller har hatt avhengighetsproblemer. Flere driver også med pårørendearbeid.

Fant du ikke det du lette etter?
Bruk vårt søkefelt:
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta siste nytt
Ved å klikke "Send"-knappen ovenfor godtar jeg at Actis kan sende meg nyhetsbrev med nyheter, fakta og invitasjoner til arrangementer