Markant nedgang i alkoholsalget

Det ble solgt 7,1 millioner liter ren alkohol i Norge i 3. kvartal. Det er en nedgang på 18,8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, viser tall fra SSB.

Publisert: 8. desember 2022
Sist oppdatert: 8. desember 2022
Vinglass som fylles.

57 prosent av befolkningen er for reklameforbudet mot alkohol og 44 prosent er enige i at myndighetene bør gjøre mer for å begrense alkoholreklamen på sosiale medier. Foto: Shutterstock

Nedgangen i alkoholomsetningen i 3. kvartal i år er betydelig for alle sorter alkohol, viser tallene for alkoholomsetning fra Statistisk sentralbyrå (SSB). I årets tredje kvartal ble det solgt i alt 7,1 millioner liter ren alkohol her i landet mot 8,8 millioner liter i fjor, en nedgang på 18,8 prosent.

I tallet ligger det en nedgang i ren alkohol i brennevin på 19,1 prosent. For vin og øl er reduksjonen henholdsvis 20,9 og 17, 1 prosent, mens det for rusbrus er ned 16,2 prosent. Tallene er unntatt turistimport og taxfreesalg.

SSB-tallene viser også at hver og en av oss i snitt drakk 1,59 liter ren alkohol i tredje kvartal. I samme kvartal i fjor var tallet 1,97 liter.

Del saken Facebook Twitter

Les våre aktuelle artikler