Bingospill i Norge

Om lag 160 000 nordmenn spiller bingo. Dette foregår i egne lokaler der det både er spilleautomater for bingospill og tradisjonell bingoaktivitet.

Publisert: 7. mars 2016
Sist oppdatert: 21. september 2022
Nærbilde av bingoballer.

Bingo tilbys i en rekke former. Mange rapporterer om avhengighet. Foto: Pixabay

I dag finnes det flere enn 228 bingohaller. Bingohall-tilbudet kommer i tillegg til bingospill på nett. I disse er det 1453 Belago-terminaler og over 6000 spilleautomater for databingo.

Det er aldersgrense på 18 år for å være i lokalet, men ingen krav om registrering eller beløpsgrense for hvor mye man kan spille for per besøk eller over en periode på vanlig bingo eller databingo.

Tillater tap av tusener

Belago, som er Norsk Tipping sine automater i bingohallene, har høyere spillegrense enn de øvrige spilleautomatene fra Norsk Tipping, Multix. Mens sistnevnte har beløpsgrense på 2500 kroner per dag har Belago 4000 kroner i tapsgrense. Les mer om Norsk Tippings spillgrenser her.

Sterkt avhengighetsskapende

Undersøkelser viser at en stor andel spilleavhengige er nettopp bingobrukere. Av den andelen spillere som har problemer med spill, oppgir 45,2 prosent at de spiller Belago, 54,1 prosent databingo og 17,5 prosent bingo i lokale.

Kilde: Lotteri- og stiftelsestilsynet

Del saken Facebook Twitter

Les våre artikler i kunnskapsbasen