Får de med seg THC-innholdet?

Ny studie fra Canada gir svaret.

Publisert: 10. april 2024
Sist oppdatert: 10. april 2024

Foto: BearFotos / Shutterstock.com

I forbindelse med legalisering av cannabis argumenteres det ofte med at det å kjenne til THC -og CBD-innholdet i stoffet du inntar, skal begrense skaderisikoen. En ny studie rettet mot unge voksne i Canada har undersøkt om folk faktisk får informasjonen med seg.

Ifølge studien rapporterte deltakerne en viss kunnskap om THC-konsentrasjonen i cannabisen på litt i underkant av halvparten (48 prosent) av bruksdagene. Kunnskapen om CBD-konsentrasjonen var noe lavere. I snitt rapporterte deltakerne at de kjente CBD-konsentrasjonene på 32 prosent av bruksdagene.

De som hadde mest kunnskap, var de som brukte konsentrater. For disse produktene blir THC-innholdet ofte benyttet som salgsargument. I nettbutikker kan du for eksempel sortere produkteten etter THC-innhold. Dermed blir brukerne mer eksponert for denne informasjonen enn for de variantene som røykes.

Et overrasende funn var at deltakerne opplevde negative effekter langt oftere i de tilfellene de var klar over THC-innholdet, i motsetning til dagene da de ikke hadde denne informasjonen.

Del saken Facebook Twitter

Les våre artikler i kunnskapsbasen