Betydningen av en god flokk

Jens var en sporty fyr som tok en pille han ikke burde. Gjennom prosjektet Rocket-Man ønsker foreldrene hans at Jens sin historie skal være med å redde andre i samme situasjon. 7. juni får du vite mer om Rocket-Man i Oslo konserthus.

Publisert: 24. april 2023
Sist oppdatert: 28. april 2023

Rocket-Man har også hatt besøk av Leo Ajkic fra NRK-serien RUS.

I januar 2020 fikk familien beskjed om at Jens Lunde Tusvik (21) var gått bort. Han tråkket feil og døde av en ufrivillig overdose. Jens hadde tatt en tablett som viste seg å være penslet med fentanyl.

Dette førte til at foreldrene til Jens, etter begravelsen og sammen med idrettslaget, startet prosjektet Rocket-Man.

Thomas Fjeldstad er leder i Rocket-Man og kommer til jubileumskonferansen 7. juni for å fortelle om prosjektet. Meld deg på her!

Startet med spenning, lek og moro.

Jens Lunde Tusvik var en av ildsjelene i Eidanger IL. Han bidro som aktivitetsleder og mentor i mye av dette arbeidet. Selv om han gav mye av seg selv til andre, kunne han ha tunge dager. Etter hvert fikk han utfordringer med rus og ble altså til slutt offer for en overdose.

Dette førte til at foreldrene til Jens, sammen med idrettslaget, startet Rocket-Man.

Se Leo Ajkic besøke Rocket-Man i serien Rus på NRK.

Bærebjelken

Rocket-Man er drevet av ungdom for ungdom. Målgruppen er de mellom 13 og 18 år. En viktig del av opplegget er at alle får sin en egen aktivitetsguide. En de kan prate med, en som passer litt ekstra på, som kan bidra til at ungdommen tar gode valg. Disse er selve bærebjelken i Rocket-Man.

Aktivitetsguiden og ungdommen treffes ukentlig gjennom felles og individuelle aktiviteter eller på telefon/SoMe. 

Aktivitetsguidene er lønnet for sitt arbeid.

Historien bak navnet

«Rocketman» av Elton John var favorittlåten til Jens. Den har en tekst som han kjente seg igjen i, og ble sunget i begravelsen hans. Den beskriver Jens og mange andre unge veldig godt.

«I miss the earth so much. I`m not the man they think I am at home. I am a Rocket Man burning out his fuse up here alone»

Ses vi på konferansen?

Program og påmelding

Del saken Facebook Twitter

Les våre aktuelle artikler