Frokostmøte: "Jeg håper du har plass"

8. februar kl. 08.30 blir det rapportlansering og politisk debatt med blant andre Kjersti Toppe (bildet) på Kulturhuset i Oslo. Tema: Krisesentertilbudet for personer i aktiv rus.

Publisert: 5. januar 2024
Sist oppdatert: 18. januar 2024

Under frokostmøtet blir det også politisk debatt med Barne- og familieminister Kjersti Toppe (bildet), Kathy Lie fra SV, m.fl.

Én av de mest voldsutsatte gruppene i Norge er personer i aktiv rus, altså at de bruker eller er avhengige av alkohol eller illegale rusmidler. Likevel er ikke denne gruppen sikret plass på krisesenter, hvis de trenger beskyttelse.

Krisesentertilbudet skal være et tilgjengelig lavterskeltilbud for alle som utsettes for vold i nære relasjoner. Undersøkelser viser at dette mange steder ikke gjelder for personer i aktiv rus.

Dette er utgangspunktet for den helt ferske Acits-rapporten som denne dagen legges frem, og for resten av programmet denne torsdagsmorgen.

Rusfrihet skal ikke være et krav for beskyttelse mot vold

Temaet er aktuelt som aldri før, men får lite oppmerksomhet verken i offentligheten eller blant politikerne - nasjonalt eller lokalt.

Hva sier de som jobber tett på rusmiljøet om dette? Og har barne- og familieminister Kjersti Toppe en plan for å gjøre noe med situasjonen?

Fagfolk på området og en kvinne som selv har vært rusavhengig og kjent frykten på kroppen, deler sine tanker tematikken.

Det blir også politisk debatt med Kjersti Toppe (Sp), Kathy Lie (SV) og Tage Pettersen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Mer om programmet her

Del saken Facebook Twitter

Les våre aktuelle artikler